Noi, fiintele solare

13697990_1244232058920187_4278991085593582991_o

Foto credit: The Tiny Bird & the Colors

„Iti mai aduci aminte ziua cand ai luat soarele si mi l-ai pus in suflet? ” intreba Lucian Blaga, atat de rafinat si de seducator.

Un proverb romanesc vechi spune: „unde soarele nu intra pe geam, intra doctorul pe usa” dar nu cred ca asta-i motivul pentru care romanii aglomereaza vara plajele de pe aici si de pe aiurea.

Acuma, nu-i suficient ca soarele sa intre numai pe geam. Dovada: pe plajele naturale sau human-made, tat romanu’ isi expune cat poate mai mult din piele. Uneori prea mult sau la ore nepotrivite, incercand parca sa-si faca rezerve pentru anotimpul mai putin dotat cu raze aurii.

Daca in urma cu un secol albeata pielii neprivite de soare era un atu de frumusete, roata lumii s-a invartit si din 1936 Coco Chanel a adus pe rampa pielea bronzata, stralucitoare, peste care zambetul intotdeauna pare de un alb sclipitor. Una peste alta, n-ai sa vezi om bronzat bosumflat. Lumina galbena si calda, aspectul soarelui de portocala uriasa influenta, odata ce persista pe retina creeaza un reflex la nivelul cortexului (glumesc, de fapt stimuleaza secretia de endorfina=hormonul fericirii, iar prin blocarea melatoninei impiedica somnolenta diurna) ce-ti intinde frumos buzele intre cele doua urechi din dotare.

Soarele ne iubește 😄. Unul dintre cele  mai importante efecte pozitive ale expunerii la soare este sinteza vitaminei D, fara de care fixarea calciului la nivelul oaselor, dar si alte procese metabolice sunt ineficiente. Astfel este prevenita osteoporoza, funcţionalitatea neuromusculară este mentinuta la un nivel normal iar la copii dezvoltarea oaselor este armonioasa.

Razele ultraviolete sunt benefice şi în tratarea altor afecţiunilor precum psoriazis, eczeme cutanate, micoze, acnee sau vergeturi.

Soarele ne iubește pe toți, uneori chiar prea mult, lăsându-ne urme roșii și usturătoare. Este deja arhicunoscut faptul că expunerea la soare fără o protecţie adecvată provoacă multiple neplaceri: îmbătrânirea prematură a pielii, scăderea elasticităţii pielii, pete pigmentare, pistrui, dilataţia capilarelor, sensibilitate la soare, alergii, cancer de piele.

Soluția este să ne protejăm adecvat.

Uleiul pentru protectie solara SYRALIN are o compozitie 100% naturala si blanda cu pielea.13533354_1037946556293643_7571567157353917732_n 13645072_1050757368345895_6218572350004575445_n

  • Maceratul uleios din pudra de urucum, un ingredient natural cu proprietati antioxidante, bogat in carotenoide, pregăteşte pielea pentru expunerea solara avand si un usor efect autobronzant, protejeaza impotriva îmbătrânirii premature a pielii indusă de radiatiile ultraviolete
  • Uleiul de migdale sau de samburi de caise îți va hidrata foarte bine pielea, o va parfuma delicat si îi va da o ușoară strălucire.
  • Uleiul de sâmburi de struguri, bogat în acizi grași, de asemenea hidratant și hrănitor, va feri pielea de maturizare.
  • Uleiul extravirgin de masline hidratant, reparator, impiedica uscarea si imbatranirea prematura a pielii, amelioreaza arsurile solare
  • Uleiul de zmeură va proteja de răutăcioasele raze UV, având proprietăți calmante și cicatrizante.
  • Uleiul din seminte de morcov, un, antirid de excepție, tonifiant și regenerator, îți va da acea nuanță perfectă a bronzului. Pentru cele/cei care nu agreeaza mirosul de morcov, urmatorul ingredient:
  • Uleiul esential de levantica este cicatrizant si regenerant al celulelor pielii  dar acopera si mirosul uleiului de morcov, pentru ca asa este lavanda, un prieten de nadejde pentru inlaturarea mirosurilor neplacute. Multumesc aici Transylvanian Lavender care mi-a furnizat un produs de calitate, 100% romanesc!
  • vitamina E naturala este adaugata nu numai cu rolul de conservant al compozitiei, dar cum este bine stiut, are efect reparator al pielii, antioxidant, calmant, anti-inflamator, contribuie la menţinerea stratului hidro-lipidic al pielii

Proportia dintre uleiuri este aranjata in asa fel incat folosind compozitia sa nu te naclaiesti nesuferit.

Asa ca ne bronzăm protejându-ne, beneficiind de proprietățile naturale ale uleiului de plajă SYRALIN 😉

Ii multumesc din suflet surorii mele, care a contribuit major la compunerea acestui text <3

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *