Trateaza natural ulcerul si infectia cu Helicobacter pylori

Stii ca poti trata natural ulcerul gastric sau duodenal?

Ulcerul gastric sau duodenal sunt afectiuni frecvente ale omului modern care se preteaza perfect pentru ingrijire naturala, iar de Helicobacter pylori, bacteria care colonizeaza frecvent stomacul afectat de aceste afectiuni, au auzit aproape toti cei care au avut de facut investigatii pentru tubul digestiv superior.

Am fost solicitata recent de o doamna care a asistat la o prezentare a mea despre remediile naturale, pentru a-i recomanda o alternativa naturala a tratamentului cu asociere de antibiotice, pentru ulcer gastric cu Helicobacter pylori.

Schema de remedii poate fi aplicata atat de sine statator pentru cine nu doreste sa faca tratament cu produse de sinteza, cat si asociata pentru cei care aleg sa urmeze un tratament chimioterapic, ti-o prezint mai jos:

1. ulei de catina cu galbenele si sunatoare 20 picaturi x 3 /zi timp de 8 saptamani inainte de mesele principale SAMSUNG

2. Un preparat pe baza de pulberi uscate din: flori de gălbenele , iarba tâlharului, frunze de pătlagină, rizomi de obligeana  2 capsule x 3/zi 6 saptamani; poti folosi pulberile din plante ca atare, daca nu ai probleme cu senzatia pe care ti-o dau cand le mesteci :), sau imi scrii sa-ti spun ce produs am folosit, nu vreau sa fac reclama.

3. infuzie din :

amestec parti egale din A + B

A.fructe de merisor
B. Amestec de parti egale din:
radacina de lemn dulce
coada soricelului
flori de salcam
flori de musetel

(plantele uscate se amesteca intr-o punga de hartie, peste ele se adauga aceeasi cantitate de fructe uscate de merisor).

Se folosesc 2 lingurite de amestec final la cana, 3 cani  pe zi, timp de maxim 6 saptamani.  Se poate administra si mai mult de 6 saptamani daca se exclude radacina de lemn dulce din amestec.

4.In plus este bine sa consumati pe toata durata tratamentului, pe cat posibil si suportabil,  50 g germeni de broccoli sau sa administrati 1 capsula de Sulforaphane (extract de broccoli)/zi 8 saptamani.

5.Suplimentati si consumul de fructe de merisor confiate, ca atare, ca desert.

6. Extract moale de propolis in ulei de masline 1 capsula x 3/zi 2 saptamani urmata apoi de 1 capsula/zi restul perioadei totale de tratament

La toate acestea pastrati hidratarea minima de 30 ml lichid/kg corp/zi.

Contraindicatiile sunt:

1. alergia la oricare dintre produsele mai sus mentionate sau la plantele inrudite (ex. arnica)

2. cele ale folosirii pe termen lung ale plantelor respective: ciclul menstrual abundent sau tulburarile de ciclu, sarcina, alaptare,

Nu este o schema batuta in cuie, poate fi particularizata, exista si alte remedii. Din ceea ce am expus mai sus, daca majoritatea produselor au efect cicatrizant, reepitelizant (refac mucoasa digestiva), emolient, antiinflamator, antispastic, antialgic (impotriva durerii), antihemoragic, germenii de broccoli, uleiul de masline si merisoarele au efect impotriva bacteriei H. pylori.

Tu ce remedii naturale folosesti pentru a trata afectiunile gastrice?

Astept rapunsul tau intr-un comentariu, mai jos.

Alina

Referinte:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22359278
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19653313
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19367676
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21298726
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24940565
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=vaccinium+idaea+vitis+helicobacter
comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *